Lifestyle

Gepubliceerd op 20 mei 2018 | by Wiesje

DE ZIJDE WITTE BLOUSE MET SNOT VLEKKEN & EEN PAAR VLOTTE SNEAKERS.

Het is zover. De tijd van opgroeien is nu echt aangebroken. De trouwjurken worden uit de schappen getrokken en er worden echte baby’s gemaakt. Hele echte baby’s.We kunnen er gewoon niet meer onderuit. Langzaam maar zeker is het tijd om op te groeien. De happy hours voor de cocktails gaan vervangen worden voor een koffie tussen de flesjes en poepluiers door. De zondag ochtenden (en die andere zes) zullen een natuurlijke wekker hebben, en de zijde witte blouse zal snel onder de oranje vlekken zitten van die gore babyvoeding potjes plus een beetje kots en snot.

De hakken zullen vervangen worden voor een paar snelle stampers want voor je het weet besluit die draak zelf de benen te nemen en als je even niet oplet zit die aan de markt een biertje te bestellen. Kortom, koppie erbij. Het gaat nu pas echt serieus worden.

Nu ben ik begin deze maand een jaartje ouder geworden op papier, maar merk ik dat er qua innerlijk toch nog bijzonder weinig verandert. Zo liep ik vandaag langs een pretpark met mijn vriend en sta ik direct vooraan bij de rupsenachtbaan, heb ik binnen vijf minuten een soft ijsje in de ene klauw en in de andere een donut met extra suiker, vervolgens speel ik 6 potjes air-hockey en ga ik tevreden met een volle buik en winst in de broekzak weer richting mijn flat. Een puppy heb ik nog niet, dus in principe niets of niemand voor wie ik moet zorgen. Ja, natuurlijk voor mijzelf, maar dat gaat me prima af. En ik probeer mijn familie, vrienden en vriend genoeg liefde te geven, dat lukt me (hopelijk) ook (redelijk).

Maar wat mij nu bezighoudt, is dat de mensen om mij heen, wel een hele speciale rol aannemen in dit leven. Zij worden namelijk papa of mama. En dan denk je dat je druk bent met je werkweek van 70uur? Nee hoor, het kan echt nog veel gekker. Stel je voor, je maakt een mens samen (en dan zal ik nu een ondeugend grapje achterwegen laten…) Ik heb dit altijd gruwelijk fascinerend gevonden. Voortplanting. En vooral dat de baby in een buik kan wonen, vervolgens geboren wordt en het is een echt mensje. Je geeft dit mensje een naam, en het is (bijna) klaar voor de grote wereld. En dan gaat natuurlijk het hele spektakel pas echt beginnen.

Vroeger had ik altijd zo mijn bedenkingen over deze kleine boefjes, vraag mijn vriendinnen en die kunnen jullie tot in detail vertellen wat mijn mening over kleine draakjes was (haha…) Maar ook Wiesje wordt volwassen, geloof het of niet. Ik zie mijzelf al helemaal rondlopen met 7 kleuters om mij heen, hopelijk zullen ze net zo luid zijn als moeders, dat zal betekenen geen slaap meer voor mij plus blijvende gehoorschade (als ik dat mijzelf al niet aangericht heb).
Ze krijgen dan ook een loopfiets, als er dan boodschappen gedaan moet worden, weet je pas echt hoe geduldig je bent in dit leven. Wanneer ik vroeger met mijn vader ging fietsen moest er namelijk eerst getankt worden, want zonder benzine kunnen we natuurlijk niet fietsen mensen. Dit duurde ongeveer 45 minuten, na de check van het oliepeil en het oppompen van de banden konden we dan eindelijk vertrekken.
Waar die arme man het geduld vandaan heeft gehaald, is nog altijd een grote vraag voor mij. Maar we hebben wat getankt met die fiets van mij.

Zo had ik hier laatst ook nog een babyshower, inclusief springkussen en 22 kinderen rondom de leeftijd ‘ik kan mijn stem nog niet goed beheersen groep’, dit was toch nog ff wennen voor me, maar ik zag op een gegeven moment een kleine prinses, een jaar of 3 rondlopen met een flesje bier en dat maakte mijn hele dag. Dit soort dingen vind ik dus erg grappig, wat ook een hoogtepunt was voor mij waren de kinderen die elkaar lanceerde op dat springkussen. Iedere 5 minuten zag je er 1 bijna door de gipsplaten schieten. Genieten.

Ik kan jullie vol overtuiging vertellen dat ik erg opgewonden ben voor deze nieuwe fase. Op dit moment zal ik de kinderen lenen, en wanneer het rode wangen krijgt (dit betekent poepen of huilen!) snel teruggeven aan de eigenaar. Zo lang dit nog een optie is, zal ik daar erg dankbaar gebruik van maken. Want op een dag zal ik hopelijk zelf de eigenaar mogen zijn van een draakje en dan zal die optie er niet meer zijn. 🙂

 

-xxx- Wiesje

fullsizeoutput_a07

 

 

 

 

 

 


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑
 • About me

  Hi Lovely!

  Welcome! My name is Wiesje Weeber, 30 years young and I have a healthy addiction to skincare, coffee and carbs, but I try not to invest in the last one.

  While I am busy trying different products in my tiny London bathroom, I will make sure to share my thoughts here on my blog about all the products that I try.

  Grab a coffee and have a little look around. Thank you so much for being here!

  With love,
  Wiesje

 • Social media

 • Categories

 • Follow me