Personal

Gepubliceerd op 19 april 2018 | by Wiesje

‘IK WIL GRAAG EEN PAAR KILO AANKOMEN.’ / / e x c u s e – – m e ? \ \

Over welgeteld 3 weken loop ik met mijn doorzichtige lijf over het strand te banjeren. Onbenullig dat ik altijd ben en vooral niet bikini-ready. Ondanks dat ik mijzelf zo ongeveer 5 keer per week de sportschool in trap, zie ik mijzelf niet graag in een gezellige bikini over het bloedhete strand lopen. En zo vertelde mijn prachtige collega dat ze graag een aantal kilo wilt aankomen. Dit heeft me aan het denken gezet.

Die kleine cupcake van een collega heeft tropische genen, Beyonce billen en een wespen-taille. Een lang verhaal kort samengevat; mooie vrouwelijke vormen, overal een beetje. Plus haar melanine is van nature net ff wat meer dan dat van mij. Geen enkele reden om ook maar een klein beetje twijfel te hebben voor d’r, zul je denken. Als ik namelijk in haar positie zou zitten, zou ik waarschijnlijk in mijn bikini naar het werk gaan wanneer de temperatuur boven de 25 graden uitstijgt. Ja hoor bitches.

Nu heb ik een aantal weken geleden het onmogelijke gedaan, bikini’s passen na een hele werkdag, een dikke lunch en een aantal snacks. Boom, in het pashokje. Genadeloos. Tricky, dat mag gezegd worden. Zodra je voorover buigt om je linkerbeen in dat veel te kleine bikini broekje te smijten, zie je je eigen volle maan in die spiegel en word het vrij duidelijk dat er een complete poffertjespan op je bovenbenen afgebeeld staat, dan zwijgen we over de miljoen moedervlekken op 1 vierkante centimeter en de strijdstrepen die je door de jaren heen er gratis en voor niets bij hebt gekregen. ‘Striae’ Praat ik dus over.

Goed, eenmaal in de bikini gesodemieterd bekijken we de schade met ons allen. Je vraagt jezelf af of die bak ben&jerry’s nou echt nodig was afgelopen nacht om 11uur en of ik het misschien beter over 3 dagen had kunnen verdelen, dan de hele bak leeg te scheppen in 3 kwartier. Maar dit is dus altijd even een realiteit check.

Ik liep een aantal uur met deze bikini sessie in mijn hoofd voordat ik mijzelf weer even kon realiseren dat ik een gezegend & gezond mens ben, dat er meer in het leven is dan een bikini body en dat ik die biefstukken en cocktails veel te gezellig vind.

Totdat mijn collega een tijdje geleden me vertelde dat ze toch echt graag een aantal kilos wilt aankomen. Ik keek even vanaf mijn laptop naar mijn linkerkant en het eerste wat ik vroeg was ‘Why? You look stunning.’

Cupcake(collega); ‘Nah, I would like to put some weight on, I’m too skinny.’

We begonnen te kletsen over onze zogeheten ‘body issues’ en hierbij kan ik toch echt tot de conclusie komen, dat wij vrouwen (en mannen!) allemaal wel wat hebben waar we niet zo over te spreken zijn. Het is een bijzondere gedachte dat je vaak van een ander denkt ‘diegene heeft het goed voor elkaar, kan eten wat hij/zij wilt’

Nah, zo werkt het dus niet. De een werkt zo ongeveer 17 keer per week in de sportschool om die body on point te krijgen, de ander werkt een krat bier naar binnen met 14 bamischijven. En dan hebben we ook nog de ‘ik eet alleen maar biologisch + 14 grassprieten als snack mensen’ Do i care? Nee.

Dus liefjes, een reminder voor mijzelf maar misschien ook voor jullie. Laten we die hele bikini issues aan de kant zetten, ik ga 44 grapjes over mijzelf maken tegenover mijn vriend zodra ik de bikini aan heb, gooi mijn zonnebril op, besmeur mezelf in factor 50+ voor kids en ik ben 100% beach ready.

En eh neem ik vanavond weer die bak ben&jerry’s?

Ja. 😉

-XXX- Wiesje

 

28e72f8a5b3507e41094becc0a56428c

 


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑
 • About me.

  Hey lovely!

  Welcome on my blog, my name is Wiesje Weeber and I have a huge passion for 2 things; skincare and writing. I love to combine both of my passions on my blog, here you can find my honest reviews about skincare. I also love to write about all the good things in life; Love, Food and Fashion.

  Enjoy!

  With love,
  Wiesje

 • Social media

 • Categories

 • Follow me