Personal

Gepubliceerd op 28 januari 2018 | by Wiesje

WIJN, CHEESECAKE EN HET WITTE OVERHEMD.

Twee glazen wijn, een stuk cheesecake. Pannenkoeken met nutella als dessert. En dit alles gecombineerd met een wit overhemd. ‘Shit, hoe leuk is hij?’ Denk ik bij mijzelf.Wanneer je jezelf na een gebroken hart weer bij elkaar geraapt hebt, jezelf nu echt heilig beloofd je alleen nog maar in een hond gaat investeren, je alle solo reisjes op Google al afgespeurd hebt, je jurk vanachter zelf dicht kunt ritsen, je prima een maaltijd in elkaar kan gooien voor jezelf, je de rekeningen prima betalen kunt en alles goed lijkt te gaan, is het tijd om jezelf klaar te maken voor een date.

Het is weer zover, alle beloftes zijn weer gemaakt en nu is het weer tijd om deze met volle vaart uit het raam te sodemieteren.

Je wilt immers met zoveel mogelijk verhalen het graf in gaan, en die verhalen moeten dan wel een beetje inhoud hebben. Van die verhalen die je aan je kids en klein-kids vertelt, maar ook die draakjes komen niet met de post. Nog niet tenminste. Voor kids hebben we ook zaad nodig, en eigenlijk om het geheel compleet te maken; een man. En ook ik wil ooit een familie, een familie met kinderen die het hele huis in vijf minuten compleet overhoop trekken en met natte, blote voeten in de tuin rennen om vervolgens over de witte plavuizen te buikschuiven. Dat wil ik graag.

Kinderen die doen alsof ze moeten overgeven wanneer ze de wekelijkse stamppot krijgen en moeten huilen als ze jarig zijn omdat ze dan weer een spruitje meer moeten eten. Die familie wil ik op een dag.

Niks komt aanwaaien in het leven en dus is het klaar om mijzelf weer voor de leeuwen te smijten, het is weer tijd om mijzelf in de problemen te werken want ik ben er inmiddels al een aantal weken uit. Ik ben dit soort persoon die zal zeggen; ‘ik kan niet met maar ik kan ook niet zonder ze.’

Dit keer is het tijd voor een meer basic outfit. We gaan naar de pub op een zondag middag dus laten we het fatsoenlijk houden. We gaan niet als een nonnetje de deur uit, maar ook niet als een kech. (Iedereen die een beetje tv kijkt in Nederland moet weten wat dit betekend.)

Ik pak een jeans met een top, handtas en geld. De make-up houd ik basic. Bloed en bloed zenuwachtig ben ik onderweg naar mijn date. Ze omschrijven dit ook wel als ‘lood in je schoenen.’ En dat mag gezegd worden, ik heb hem inmiddels een berichtje gestuurd dat ik voel alsof ik mijn ingewanden allemaal tegelijkertijd voel kriebelen en dat ik heel erg zenuwachtig ben. Waarop ik daarna nog een berichtje gooi dat ik onderweg ben. Direct daarna bedenk ik me dat ik waarschijnlijk nu al tien – nul achtersta met dit idiote gedrag en geef mijzelf een denkbeeldig schouderklopje. Lekker bezig Wies.

Eenmaal in de kroeg aangekomen is het simpelweg een kunst om de juiste vent uit te kiezen. Hopelijk is degene die er het meest leuk, grappig en interessant uitziet je date van die avond. En zo niet, dan heb je pech en dan red je er maar mee. Ik ben opzoek naar iemand met een donkere huidskleur, mooie lippen en voordat ik me überhaupt kan afvragen of dit wel een goed idee is zie ik iemand in de hoek van de kroeg opstaan. Shit, ja. Kut. Dat is hem. En dat heb ik toch mooi gedaan, denk ik direct bij mezelf. Het volgende plan is om niet direct over je eigen poten te vallen en loop vooral eens een keer rustig. Ik moet direct aan mijn kleine mama denken die altijd loopt alsof ze de trein 40 kilometer verderop moet halen in 20 minuten tijd en ik probeer vooral kalm te blijven.

Ik loop op hem af en geef hem een snelle ‘Hallo ik ben Wiesje knuffel’, plof naast deze mooie verschijning op de bank in de hoek van de pub en voel me direct een stuk minder zenuwachtig. Hij begint direct te chatten en stelt me zo ongeveer twintig vragen in een minuut. Het is een prettig idee dat ook hij een beetje gespannen is en het is tijd om een wijn te bestellen met een stuk cheesecake.

 

Tot snel, liefs Wiesje <3 

 


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑
 • About me.

  Hey lovely!

  Welcome on my blog, my name is Wiesje Weeber and I have a huge passion for 2 things; skincare and writing. I love to combine both of my passions on my blog, here you can find my honest reviews about skincare. I also love to write about all the good things in life; Love, Food and Fashion.

  Enjoy!

  With love,
  Wiesje

 • Social media

 • Categories

 • Follow me