Personal

Gepubliceerd op 19 maart 2017 | by Wiesje

IK HEB MIJZELF EEN NIEUWE NEUS GEKOCHT.

Goeeeedemorgen leukerds!

Ik heb een nieuwe neus gekocht, en op dit moment is die er al op gemonteerd en al.

Ja, om maar meteen met de deur in huis te vallen En ja, ik weet ook dat de meningen er nogal over verdeeld zijn, ik heb de meest interessante opmerkingen en vragen gekregen de afgelopen 3 dagen en daarom leek het mij nou leuk om er eens even wat over te schrijven. Laten we bij het begin beginnen Wies.

Afgelopen donderdag heb ik een neuscorrectie gehad, in een privékliniek hier in London. Bij een van de beste neusartsen van heel Engeland. Ik heb er voor gekozen om in een gezond lichaam te laten snijden en daar ook nog eens een vette klap geld voor neer te leggen. Mijn eigen keus. Ik begrijp dat sommige van jullie op dit moment even met de ogen rollen, of even op het achterhoofd krabben, geen probleem, ik snap het.

Mijn neus en ik waren nooit echt beste vrienden, ik kon er mee dealen maar echt gek was ik er nooit op. Ik heb mijn neus gewoon nooit mooi gevonden. Ik ga absoluut geen zielig en emotioneel verhaal voor jullie schrijven, want dat is het helemaal niet. Maar ik was altijd al wel onwijs duidelijk; ‘Zodra ik de centen heb laat ik die neus direct verbouwen.’ Gooide ik er thuis altijd uit, ook mijn vriendinnen wisten dat dit mijn plan was. Ik zou vroeg of laat een nieuwe neus kopen. De vraag was alleen een beetje wanneer.

Nu heb ik in Nederland al weleens een consult gehad, maar ik had nooit echt direct een erg goed gevoel. De neus is nou eenmaal een redelijk lastig project en ik zie vrij veel neuzen die ‘gedaan zijn’ die niet echt mijn smaak zijn. Totdat ik bij mijn huidige baan startte en er al vrij snel achter kwam dat mijn collega’s zo beetje iedereen kennen in de ‘plastic scene’. Na een aantal gesprekjes heb ik de naam gekregen van de beste neusman van London en omstreken en een aantal weken later zat ik met hem aan zijn bureau, hij in zijn kraaienpoten, medische handschrift een plan te schrijven wat neusman met mijn neus zou kunnen gaan doen, en ik zat gretig te luisteren aan de andere kant van de tafel.

Na het consult was het voor mij glashelder. Die neus gaat gekocht worden. Hoe dan ook. Een lang verhaal kort, afgelopen donderdag liep ik om 7.30am met mijn joggingbroekje richting mijn kamer in de kliniek. Zenuwachtig? Nee. Honger? Man, wat had ik een honger.

Rond 11 werd ik wakker met nog meer honger en een nieuwe neus. 11.15am zat ik een panini naar binnen te werken met de lekkerste kaas en tomaat die ik ooit in Engeland gehad heb en met steunkousen en al lag ik rustig op mijn bed naar mijzelf te kijken. Mijn allerbeste vriendin Elmi zou mij ophalen vanuit het ziekenhuis in de avond en ik was ontzettend opgewonden om haar te zien, mijn eigen beste privé zuster vanuit Nederland. Beter kan het toch niet mensen? Zo wil je iedere week wel wat aan jezelf laten verbouwen. Ik zeg het je.

Inmiddels ben ik 4 dagen verder, heb ik het meest fijne weekend gehad met Elmi en zie ik eruit als een pinguïn, maar het kan mij allemaal geen reet schelen. Dit kost een beetje tijd, een beetje zwelling en een paar blauwe ogen, maar ook dat geneest wel weer. Eten en drinken gaat nog prima dus mijn papa zou zeggen ‘ik mag niet mopperen!;)’

Ik kan jullie nog niet veel zeggen over het resultaat, want de hechtingen zitten er nog in, een beschermingskapje en een flinke klap gaas om de boel schoon te houden, maar… Ik denk dat het goed gaat komen. Ik hou jullie in ieder geval op de hoogte.

En ja, nogmaals; ik begrijp dat de meningen verdeeld zijn over cosmetische/ plastische chirurgie. Ik heb een aantal vrij vreemde opmerkingen te horen gekregen de afgelopen dagen, waar ik zelf nou niet slechter van slaap gedurende nacht, maar ik vond sommige opmerkingen wel vrij vreemd en ergens een beetje ongepast.

Mijn mening over de natuur een handje helpen is vrij helder en simpel, we leven in het jaar 2017 en as je ergens wat minder happy mee bent, oncomfortabel/onzeker hoe je het ook noemen wilt, dan vind ik persoonlijk dat er echt niets mis mee is om hier wat aan te doen. Ik heb deze operatie puur en alleen voor mijzelf gedaan omdat ik niet tevreden was met mijn neus, ik vind niet dat ik mijzelf hoef te verdedigen of verantwoorden waarom ik het gedaan heb. Uiteindelijk leef je maar een keer, en is het heel belangrijk om je leven te leven op de manier hoe jij je daar goed bij voelt.

IMG_2394

 

 

Fijne zondag <3 en bedankt voor het lezen,

 

X Pinguïn/ Wiesje

 

Tags: ,


About the Author2 Reacties op IK HEB MIJZELF EEN NIEUWE NEUS GEKOCHT.

 1. Lucie moeder van Patrick zegt:

  Oh wat knap.. Dat je het durft.. Petje af.. Ik hoop dat je er heel gelukkig mee word.. Elke keer als je in de spiegel kijkt weer tevreden bent.. En de blauwe plekken van wel weer over.. Veel liefs lucie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑
 • About me.

  Hey lovely!

  Welcome on my blog, my name is Wiesje Weeber and I have a huge passion for 2 things; skincare and writing. I love to combine both of my passions on my blog, here you can find my honest reviews about skincare. I also love to write about all the good things in life; Love, Food and Fashion.

  Enjoy!

  With love,
  Wiesje

 • Social media

 • Categories

 • Follow me