Fashion

Gepubliceerd op 5 januari 2019 | by Wiesje

MY CAPSULE WARDROBE – 37 KLEDINGSTUKKEN IN TOTAAL?! HELP.

We kennen de issues allemaal waarschijnlijk wel. De eeuwige vraag wat we nu weer uit de kast gaan trekken om ook maar een beetje florissant voor de dag te komen. Ik ben altijd al iemand geweest met een basic stijl, je kunt mij redelijk vergelijken met Steve jobs (qua stijl dan he…) Maar nu gaan we echt extreem, ik bouw namelijk mijn capsule wardrobe.

En what the hell is dit nu weer Wiesje? Nou, dat ga ik vertellen. Een capsule wardrobe is een collectie van essentiële kledingstukken; broeken, rokken, shirts en jassen die niet modegevoelig zijn en makkelijk kunnen worden aangevuld met een aantal ‘seizoensgebonden’ kledingstukken.

Wat zijn nou de voordelen van een kleine garderobe? Je gooit minder snel kleding weg, dit betekent dus ook minder afval.
Je geeft minder geld uit, op de langer termijn. (Tenminste dat is de bedoeling.)
Geen overvolle of rommelige kledingkast.
Kwalitatief investeren in een aantal kleding stukken waar je echt heel erg blij mee bent is eigenlijk het plan achter een capsule wardrobe.

Hoe pak ik dit aan?

Goed, je moet ergens beginnen dus mijn tip is om eerst je kast open te gooien en goed te gaan bekijken welke kledingstukken je hebt hangen en waar je echt nog heel erg gek op bent.

Nu gaat het namelijk pas echt beginnen, we gaan namelijk uitruimen. Kijk eerst wat je echt heel erg graag nog draagt en artikelen die je heel erg blij maken gaan terug de kast in, wanneer je twijfel hebt over een kledingstuk zou ik het persoonlijk op de stapel ‘verkopen of weggeven’ doen, anders komt er nooit ruimte mensen, geloof me.
Nu moet je van mij niet alles aannemen wat betreft opruimen want ik ben zeer extreem. Ik smijt het liefst alles eruit, geef alles weg en na een maand zoek ik als een gek naar die ene trui, die dan al lang en breed een nieuw thuis heeft.

Vervolgens gaan we een lijstje maken van de artikelen die opnieuw mogen aangeschaft worden, voor mij waren dit; flared jeans, rechte jeans(geen skinny) witte trainers, nieuwe handtas, goede sjaal(cashmere), cashmere trui, lichtkeurige blazer.

Nadat ik mijn hele kast heb uitgezocht heb ik ontzettend veel naar charity shops gebracht hier, ik heb een aantal dingen weggooit en weggegeven. Dit geeft mij echt een fantastisch gevoel. Mijn hoofd kan nog best weleens rommelig zijn, dus om het om me heen een soort opgeruimd te hebben is voor mij erg prettig.

Daarna kan het geld smijten beginnen, dit hoeft natuurlijk niet allemaal in een klap he, we sparen een beetje geld, we leven en we geven wat uit. Ik moet eerlijk toegeven, een capsule wardrobe is geen 1-dag werk. Er gaat echt tijd in zitten, plus een beetje denkwerk en veel frustratie.

Ik ben over het algemeen echt geen shopper en ik heb sinds dat ik in London woon, echt niet zo onwijs veel kleding meer, dit ook vanwege ruimte gebrek. Aangezien ik in een kamer woon, moet ik er niet aan denken om met mijn overknee boots in bed te liggen, geen zin in.

Toen ik met mijn tassen naar de charity shops liep, bedacht ik me ook wat voor een slechte investering kleding eigenlijk is. Zo snel je het afrekent, krijg je nooit meer het bedrag terug dat je er voor betaald hebt, sterker nog het komt vaak niet eens dicht in de buurt.

Nu heb ik mij laatst ook een beetje verdiept in de ‘snelle kleding markt’ en wanneer je de werkomstandigheden van die mensen ziet die bijvoorbeeld 14 uur per dag voor een H&M werken, word ik daar ook niet echt lekker van. Nu wil ik niet negatief spreken over H&M, veel high end merken zullen vast ook niet compleet zuiver zijn. Maar toch is het iets om over na te denken.

Ik ben op dit moment nog druk bezig met mijn wardrobe samenstellen en ik heb er heel erg veel plezier in, een aantal items missen nog, op dit moment ben ik in mijn Steve Jobs vibes; jeans en een coltrui, mijn absolute favoriete outfit ooit.

Wat vinden jullie hiervan? Zouden jullie de kast eens flink overhoop willen gooien om te kijken hoe het ervoor staat? Ik ben super benieuwd.

Check ook mijn depop account! Hier verkoop ik een aantal items. : )

https://www.depop.com/search/?q=wiesjew

Liefs, Wiesje

 

Tags:


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑
 • About me

  Hi Lovely!

  Welcome! My name is Wiesje Weeber, 30 years young and I have a healthy addiction to skincare, coffee and carbs, but I try not to invest in the last one.

  While I am busy trying different products in my tiny London bathroom, I will make sure to share my thoughts here on my blog about all the products that I try.

  Grab a coffee and have a little look around. Thank you so much for being here!

  With love,
  Wiesje

 • Social media

 • Categories

 • Follow me