Books

Gepubliceerd op 8 januari 2017 | by Wiesje

MILK AND HONEY  – – RUPI KAUR.   

Met de liefde in het dagelijks leven heb ik iets minder succes, maar mijn liefde voor boeken blijft maar groeien. Vandaag wil ik heel graag mijn grote favoriet van dit moment met jullie delen, ga er alsjeblieft goed voor zitten want ik beloof jullie; het is de moeite waard liefjes.Ik ga het vandaag namelijk hebben over schrijfster/dichter; Rupi Kaur. Een prachtig, geweldig jonge vrouw van op dit moment 24 jaar jong, geboren in India en schrijft gedichten als een baas. Haar gedichten gaan voornamelijk over trauma, liefde, een gebroken hart en loslaten.

Ik ben Rupi Kaur tegengekomen doordat ik 4 dagen voor Kerst een gebroken hart had, ja, die dingen gebeuren nog steeds en dan net voor Kerst vond ik mijzelf ditmaal extra zielig, hierdoor kwam ik een gedicht tegen van Rupi Kaur en ik vond deze zo ontzettend prachtig en ergens ook een beetje rauw dat ik direct op haar begon te Googelen, ik denk dat ik vervolgens rond ongeveer 3 uur in de nacht mijn Ipad aan de kant gooide om wat slaap te pakken en 2 dagen later had ik haar boek in huis. En de liefde was geboren.
Ik kan het niet uitleggen en je moet er een beetje van houden, maar ik vind deze gedichten meer dan prachtig, ik kan dit boek echt iedereen aanraden als je een beetje van de gedichten bent. Deze vrouw heeft heel veel meegemaakt en maakt het schrijven haar medicijn.

Rupi reist ook de wereld over om lezingen te geven, ik heb direct gekeken wanneer deze vrouw naar London komt maar ik denk dat ik nog even geduld moet hebben. Ja, ik ben fan.

Een paar van mijn favorieten;

I was music

But you had your ears cut off.

——-

When you are broken

And he has left you

Do not question

Whether you were

Enough

The problem was

You were so enough

He was not able to carry it.

——-

 The one who arrives after you

Will remind me love is

Supposed to be soft

 He will taste

Like the poetry

I wish i could write

 ——-

The next time you

Have your cofee black

You’ll taste the bitter

State he left you in

It will make you weep

But you’ll never

Stop drinkking

You’d rather have the

Darkest parts of him

Than have nothing

 ——-

Don’t mistake

Salt for sugar

If he wants to

Be with you

He will

It’s that simple.

——-

img_1857 img_1864 img_1869

 Ok ok ok, ik kan uren doorgaan en het hele boek overtypen, maar dat lijkt me ietwat overdreven.

 Het boek is op dit moment niet leverbaar op bol.com maar zal vast snel weer verkrijgbaar zijn, ik plaats hieronder de link voor jullie. https://www.bol.com/nl/p/milk-and-honey/9200000038326250/

 Bedankt voor het lezen, ik ben benieuwd of jullie net zo enthousiast zijn over Rupi Kaur als ik.J

 Heel veel liefs, Wiesje

 

 

 

 


About the Author4 Reacties op MILK AND HONEY  – – RUPI KAUR.   

 1. Sietske zegt:

  Goeie tip, Wiesje! Heel mooi en on point, hou ik van 🙂

 2. Velici zegt:

  heel mooi en duidelijke zinnen met gevoel.
  iedereen heeft het een beetje in zich, waar rupi kaur het durft te uiten en te schrijven in een mooi gevormde simplicity.

  Mvg
  Flex Airco

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑
 • About me

  Hi Lovely!

  Welcome! My name is Wiesje Weeber, 30 years young and I have a healthy addiction to skincare, coffee and carbs, but I try not to invest in the last one.

  While I am busy trying different products in my tiny London bathroom, I will make sure to share my thoughts here on my blog about all the products that I try.

  Grab a coffee and have a little look around. Thank you so much for being here!

  With love,
  Wiesje

 • Social media

 • Categories

 • Follow me