Personal

Gepubliceerd op 14 januari 2018 | by Wiesje

2018 – – NIEUWJAARSNACHT / / HOE GA IK DIT AANPAKKEN?

De eerste paar weken van 2018 zijn alweer voorbij. Ik hoop dat jullie een fantastische nacht gehad hebben, inclusief veertien flessen champagne, een dikke maaltijd en dat het glitterjurkje maar goed strak om het lijf mocht zitten. Tieten een beetje naar voren en gaan met die banaan. Ik kwam er achter deze nieuwjaarsnacht dat ik eigenlijk nogal bijgelovig ben.

Want was als je opeens een man naast je hebt staan om twaalf uur?Ja, je leest het goed. Wat als je opeens een man naast je hebt staan om klokslag twaalf uur? En dan bedoel ik niet de buurman van vierhoog die niks meer vraagt dan een high five, nee ik bedoel een partner. Een vriend, iemand op wie je verliefd bent. Eigenlijk iemand met wie je in een echte relatie bent?  Ik heb zo ongeveer de afgelopen tien jaar mijn nieuwjaar met mijn wederhelft gevierd en dit beviel me altijd prima. Soms was er een man in beeld, maar die zag ik dan wel op 2 januari, of op twaalf. Een beetje ‘maar net zoals het uitkwam.’

Het was een plan en dit werd in de agenda gezet. We vieren nieuwjaar in een andere setting, nog steeds met mijn wederhelft maar nu zou ook mijn +1 meekomen. Zoals ze dat altijd op uitnodigingen zetten. Maar hoe ga ik dit in godsnaam aanpakken? Ik kan jullie op een briefje geven, ik werd hier behoorlijk zenuwachtig van.
Ik ben nou eenmaal geen held in het verbreken van bepaalde tradities en ‘wat de boer niet kent dat vreet hij niet’ zou mijn tattoo kunnen zijn. Past bij me. Sluit ik me volledig bij aan, ja. Ik voel die uitspraak echt tot in mijn diepste organen.

Maar toch groeien we langzaam op, ik ga wat vroeger naar bed en ik sta niet meer ieder weekend te breakdancen op kop de bar. De GoGo vakanties naar Alanya en Marmaris zitten er ook niet meer in plus meer dan 2 shotjes geeft mij direct scheurbuik. Dit zijn allemaal tekenen dat ik ouder word, mensen om mij heen strooien met trouwringen en de voorbehoedsmiddelen worden ook langzaam maar zeker niet meer gebruikt. Hier bedoel ik mee te zeggen dat ik vrienden heb met kleine draakjes. Kinderen, echte levende wezentjes met alles erop en eraan.

Dus ja, we mogen best stellen dat ik in een soort andere levensfase zit. En verdomd, ik vind het niet erg. Kijk ik hoef nou niet direct volgende week een flat met een hond inclusief partner hoor, ik wil heel graag een eigen flat en een hond trouwens, maar die partner mag nog best even ergens anders wonen…

‘Wie ga ik dan als eerst kussen? Kan het toch niet maken om jou als eerst om je nek te vliegen zoals we altijd doen? Shit, ik weet het niet hoor.’ Waarop mij wederhelft antwoordde; ‘Komt wel goed Wies, maak je niet zo druk. Het gaat echt heel erg leuk worden.’

Uiteindelijk kon ik de boel weer wat beter relativeren en dreef de paniek langzaam naar mijn tenen een soort van weg. Natuurlijk Wiesje is Wiesje als er nog altijd een lichte paniek aanwezig is, maar het gaat goed komen. Ik ben 26 jaar jong en ik ga Nieuwjaar vieren met mijn wederhelft en mijn ‘vriendje.’ En hoe bijzonder is het dat mijn lieve vriendin samen met haar lieve vriend naar London komen om het nieuwe jaar samen te kunnen beginnen? Ik bedoel, ik heb hele toffe mensen om me heen. Ik kan mijzelf een gelukkig vrouw noemen en dit jaar is er zelfs nog iemand die denkt dat ik de moeite waard ben om 2018 mee te beginnen. Oké oké. De wonderen zijn echt de wereld nog niet uit.

En dan is het toch echt bijna zover, de biefstuk zit in de maag, de champagne is gedronken. Het is 11.45pm. Nog een kleine 15 minuten in 2017 voordat we het nieuwe jaar ingaan, we hebben het jaar 2017 overgepraat tijdens het diner, we hebben gesproken over onze New Years Resolutions and we zijn klaar voor de start van 2018. Althans…

Liefs, Wiesje

 -xxx-

 

 

Tags: ,


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑
 • About me.

  Hey lovely!

  Welcome on my blog, my name is Wiesje Weeber and I have a huge passion for 2 things; skincare and writing. I love to combine both of my passions on my blog, here you can find my honest reviews about skincare. I also love to write about all the good things in life; Love, Food and Fashion.

  Enjoy!

  With love,
  Wiesje

 • Social media

 • Categories

 • Follow me