Personal

Gepubliceerd op 17 december 2016 | by Wiesje

2016 – – LATEN WE DIT JAAR EENS EVEN ONDER DE LOEP NEMEN. ( gedeeltelijk dan…)

Hoi. Ja, dat de tijd nou eenmaal snel gaat, dat weten we inmiddels allemaal wel. Daarom moeten we ook vooral alles doen wat we willen, ons niet te veel zorgen maken, ons koppie niet gek laten maken en vooral heel veel genieten. Ik heb voor mijzelf het jaar 2016 eens even (gedeeltelijk) op papier gezet, gedeeltelijk ja, omdat het wel verantwoord moet blijven. ; )Als allereerste, wat een jaar. Wat een jaar mensen, man, man! Wat is er veel gebeurd, ik weet niet of ik dit zo op papier kan gooien maar volgens mij is dit toch wel een van mijn meest interessante, gek, bijzonder, fantastisch, avontuurlijke jaar ooit geweest. En WAT HOU IK DAAR VAN!
Zo ging ik afgelopen januari in mijn eentje naar mijn droomstad London, zie ik mijzelf nog steeds verloren op het vliegveld staan te janken in de armen van mijn ouders. Waarom wilde ik dit ook al weer, waarom doe ik dit in godsnaam?

Ik begon in Oost London met een nogal basic Engels (lees; ik kon een aantal woorden spreken) ging ik er volledig voor, ook had ik dezelfde dag een baan te pakken. Ik werd vroeger dan gepland mijn huis uitgezet en verhuisde van Oost naar West London.
Ik begon het stappen te ontdekken en zag veel gekkigheid, heel, heel veel gekkigheid. Ik viel van de ene verbazing in de andere (wat ik absoluut fantastisch vind ) en ik begon mensen te leren kennen, ik kreeg nieuwe vrienden en kwam daarnaast ook mannen tegen, heel veel mannen. Ik ben inmiddels ongeveer 254 dates verder maar daar ga ik later (een beetje) op in.

Ik werd verliefd, en raakte dat weer kwijt, ik vond een aantal keer de liefde van mijn leven en achteraf bleek dit sprookje toch net iets te mooi om waar te zijn. Ik werd verliefd op mensen die ik tegenkwam in de metro om 7u in de ochtend en vervolgens weet je dat je ze nooit meer terugziet, ik werd nog meer verliefd op de stad London zelf en ik heb me ook heel, heel erg alleen gevoelt. Ik heb avonden gehad dat ik het allerliefste naar huis wilde zwemmen en in Lichtenvoorde op de bank wilde kruipen, dicht tegen mijn mama aan in de veilige, bekende wereld.
Ik switchte in totaal drie keer van baan (in 11 maanden Wies, serieus ja.) Ik was werkloos en had voor het eerst een beetje zorgen hoe ik weer zo snel mogelijk wat centjes ging verdienen, ik had problemen met mijn ex-baas en ik merkte dat de Nederlanders toch net ff wat rechter voor de raap zijn dan de Engelse, (joh Wies…)

Ik bleef doorgaan want mijn koffer inpakken en terugkeren naar Nederland was voor mij nog geen optie, geen enkele minuut heeft dit door mijn hoofd gespookt. Uiteindelijk werd ik aangenomen voor de job die ik zo graag wilde en had ik tranen van geluk toen ik mijn mailbox opende.

Ik ging naar mijn volgende droomstad New York, de stad waar ik altijd zo van droomde en die nog toffer is in real-life dan op Instagram en TV. Heb ik nagedacht om te verhuizen van London naar NY, maar heb ik dit toch maar weer een beetje weggestopt.

Ik kan met zekerheid zeggen dat London mijn thuis is geworden in de afgelopen elf maanden, ik ben nog meer van de stad gaan houden, ik heb fantastische mensen ontmoet, ik heb vriendschappen voor het leven opgebouwd, ik heb liefde gedeeld en ik ben gek op de vriendelijkheid van de Engelse mensen, ik houd van het stadsleven wat 24-7 doorgaat, de lange werkwerken en de bizarre uren die de mensen maken en de mentaliteit en de mindset die ze hebben.

Ik vind het geweldig dat het leven nooit stopt en dat alle mensen altijd ‘doorgaan’, niemand ooit stilstaat en als ik om 3u in de nacht een zak chips wil kopen of 4 kilo chocolade, ik in mijn joggers of badjas naar de winkel kan strompelen en niemand me ook maar een blik zal geven.

Ik heb me alleen gevoelt, maar ik heb met eigen ogen gezien dat je je leven overal kunt opbouwen, ook in je eentje. Zo lang je er maar open voor staat en je je trots thuis in je koffer laat. Na een tijdje kan je die wel weer tevoorschijn halen hoor. Ik ben ervan overtuigd dat dit mijn beste keus ooit is geweest, het weggaan van mijn vertrouwde omgeving en het opbouwen van een leven in een andere stad, helemaal alleen. Het is een gigantische levensles en hoe het ook zal eindigen, ik heb heel erg veel over mijzelf geleerd.

Ik heb gejankt, ik heb het vervloekt, ik ben duizend keer verdwaald en nog steeds gebeurd dit dagelijks, maar ik ben zo, zo blij dat ik deze keus gemaakt heb. London is thuis voor mij, voor wie weet hoelang.

 

Ik hoop dat jullie een fantastisch jaar hebben om op terug te kijken en allemaal klaar zijn voor 2017 <3

Voor nu, geniet van jullie zondag. Heel veel liefs,

 

Wiesje

 

 

 

 

Tags: ,


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑
 • About me.

  Hey lovely!

  Welcome on my blog, my name is Wiesje Weeber and I have a huge passion for 2 things; skincare and writing. I love to combine both of my passions on my blog, here you can find my honest reviews about skincare. I also love to write about all the good things in life; Love, Food and Fashion.

  Enjoy!

  With love,
  Wiesje

 • Social media

 • Categories

 • Follow me